Jdi na obsah Jdi na menu

Češi podstoupili dopingovou kontrolu, lehce zraněný Hložek netrénoval

1. 6. 2021

Česká reprezentace se druhým dnem chystá v Jižním Tyrolsku na nadcházející mistrovství Evropy. Mužstvo ráno navštívili dopingoví komisaři, vzorky moči a krve odevzdalo 10 vybraných hráčů. Na dopoledním tréninku z důvodu lehčího zranění scházel ofenzivní univerzál Adam Hložek, nemělo by však jít o nic vážného.

Dopingová kontrola na závěrečném kempu před šampionátem se už stala tradicí. "Proběhlo to velmi hladce, rychle, bez jakýchkoliv komplikací. Za hodinu a tři čtvrtě jsme byli hotoví. Brala se krev i moč na vyšetření zakázaných látek," řekl novinářům reprezentační lékař Petr Krejčí starší.

"Výsledky budeme vědět s odstupem několika málo dnů. Samozřejmě ve fotbale nepředpokládáme, že by se tam něco mělo dít tak, jak se nám nikdy nedělo při předchozích Eurech," doplnil Krejčí.

Dopoledne si český celek na kempu podruhé zatrénoval. Scházel nejmladší člen v kádru 26 nominovaných hráčů osmnáctiletý sparťan Hložek, který byl s 15 góly společně se slávistou Janem Kuchtou nejlepším střelcem uplynulé ligové sezony.

"Adam chyběl na tréninku z důvodu lehčího zranění kyčle, které ho trápilo už v závěru ligové sezony. Proto zůstal v léči lékařů a fyzioterapeutů. Každopádně nejde o vážné zranění. Adam se v nejbližší době připojí do plného tréninku a bude připraven na zápasy Eura," uvedl mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Národní tým se v hornaté oblasti severní Itálie chystá na šampionát od pondělí. V pátek v rámci kempu nastoupí svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého v Boloni k přípravnému utkání proti domácí Itálii a v neděli se vrátí zpět do Česka. Generálku před Eurem odehraje reprezentace příští úterý doma v Praze na Letné proti Albánii.

Mužstvo mělo původně o den později odletět do Edinburghu, kde mělo mít základnu během šampionátu. Kvůli tvrdým omezením skotských úřadů proti koronaviru a především hrozbě karantény pro tým i v případě jednoho pozitivního nálezu ale nakonec vedení kemp po dohodě s UEFA zrušilo. Skotové jako jediní nerespektují pravidla protokolu UEFA a mají přísnější opatření než všechny zbylé pořadatelské země.

Národní celek bude pobývat v Česku a k jednotlivým zápasům bude létat. První dva duely základní skupiny proti Skotsku 14. června a proti Chorvatsku 18. června mají reprezentanti odehrát v Glasgow, zbylý duel proti Anglii 22. června v Londýně.